Login:
Heslo:

Reklama: Bezpečnostní schránka Co to je bezpečnostní schránka.
Pár brazilských příběhů naší české rodinky
Hledat
Navigace: slaaac.netstranky.cz > Brazílie 2011 > Střípky z běžného života 3.

Střípky z běžného života 3.

V kteroukoli denní dobu Toníček na otázku: "Kolik je hodin?", odpovídá: "Osum, devět".

Když chce Toníček napít, tak řekne: "Matíp". Vysvětlovala jsem mu, jak se to správně říká a abych ho navedla na správnou výslovnost, chtěla jsem, aby řekl slovo, které začíná na na-.

"Toníčku, řekni nádobí." (asi blbej příklad, ale v tu chvíli mě nic jiného nenapadlo)

Toník mlčí, přijde Bertík a říká Toníkovi: "Toníčku, řekni konvice."

Zjistila jsem, že Toníček umí říct napít. Je to stejné, jako když jsme po Bertíkovi kdysi chtěli, aby řekl: "Máma." a on místo toho schválně říkal: "Táta." Minulý týden při obědě říkám Toníkovi: "Až to dojíš, tak se napij." A on odpověděl: "Aha, napít."

S Toníčkem jsme si říkali, jak se jmenuje a kde bydlí.

Otázka: "Toníčku, víš, jak se jmenuješ?"

Odpověď: "Toník Houa."

Otázka: "Toníčku, kde bydlíš?"

Odpověď: "Tady."

Otázka: "Kde tady?"

Odpověď: "V domě."

Vysvětlení: "A tenhle dům je ve městě, které se jmenuje Itatiba. A my tedy bydlíme v Itatibě."

Toník: "Aha, rozumim."

Bertík, když viděl ostříhaného Toníka: "Toníčku, ty jseš ale huňatej."

Bertík při ochutnávce dortu: "Maminko, ten dort ale není moc dopečenej."

"A proč myslíš, Bertíku?", ptám se udivená.

"No, je takovej huňatej.", zní odpověď.

Komentáře

[1]lídaVloženo 30.11.2011 05:47
v tomhle věku jsou prostě kozelní...:-)))
[2]PavlínaVloženo 04.12.2011 18:49
Ahojky, není to tak dlouho, kdy u nás bylo také všechno osm, devět.Karolínko kolik je hodin--osm, devět.Kájo kolik to stojí-- osm, devět...:o))Vidíš, je to všude stejný:o))
[3]sharezVloženo 07.12.2011 08:20
musím se smát....Jindřiška měla také osm,devět a potom už to bylo pět,osm, devět.

© slaaac.netstranky.cz - Web vytvořen a provozován prostřednictvím služby netstranky.cz